Obnova strehe

Obnova strehe

Imate dotrajano streho in ne veste ali je boljša zamenjava ali obnova strehe? Ključna razlika med tema dvema postopkoma je v strošku, saj je zamenjava bistveno dražja kot obnova strehe. Obnova strehe pomeni, da boste zamenjali zgolj povsem uničene strešnike in morebitne dotrajane ali zgnite dele ostrešja vaše strehe.

Za več informacij o krovstvu in kleparstvu pri našem podjetju obiščite https://www.libelagroup.si/kaj-delamo/krovstvo/

Svetujemo vam, da si naročite tako specialista za zamenjavo stare strehe z novo, kot tudi specialista za obnovo strehe. Še najbolj praktično je, če je to ena in ista oseba. V vsakem primeru pa zahtevajte, da vam specificira ponudbo tako za eno kot tudi za drugo delo. V kolikor želite naš nasvet, kliknite na povezavo spodaj, izpolnite preprost in enostaven obrazec in oglasili se bomo pri vas na brezplačnem ogledu. Na ogledu vam bomo svetovali, kaj je bolje za vas kar se tiče življenjske dobe strehe kot tudi iz finančnega vidika. Ne drži vedno, da je na prvi pogled cenejša stvar tudi zares cenejša. Želite kvalitetno in cenovno ugodno obnovo strehe? Pošljite nam povpraševanje – kliknite tukaj. Obnova strehe se lahko izvede na več različnih načinov, v nadaljevanju je opisan eden izmed njih, ki poteka v petih značilnih korakih:

1. obnova strehe – prvi korak

Kot lastnik hiše oz. stavbe na kateri je streha, ki je potrebna obnove, morate najprej na ogled poklicati specialista za obnovo oz. restavratorstvo. Ta vam oceni stanje strehe in pove, kaj je nujno potrebno obnoviti in kaj celo zamenjati. Pri pregledu ugotovi tudi druge osnovne težave, kot so razne razpoke, kjer vam lahko voda zaliva hišo, in počene ali polomljene strešnike. Nato je treba poklicati strokovnjaka za krovstvo, ki bo pripravil vse potrebno za pranje strehe ter zaščitil hišo, da voda ob pranju strehe ne bo tekla v hišo. Poskrbeti je treba za varnost same okolice, po potrebi tudi z varnostniki. Zatem se opravi zamenjava poškodovanih strešnikov in lesenega ogrodja ostrešja.

2. obnova strehe – drugi korak

Naslednji korak se opravlja po potrebi, to je še drugo pranje strehe. S strehe in samega nosilnega ogrodja ostrešja je namreč treba odstraniti čim več umazanije, alg in cvetnega prahu ter ostale površinske onesnaževalce. Po prvem pranju se z belilom premažejo strešniki na tistih mestih, kjer jih je napadla plesen, lišaji, mahovi in drugi podobni mikroorganizmi. V kolikor je potrebno, se med samim pranjem tudi z Biocidom zdravi leseno nosilno ogrodje. Z drugim pranjem strehe se odstranijo še vse preostale kontaminacije, vključno z ostanki belila.

3. obnova strehe – tretji korak

Na strešnike se nanese vezivo, ki okrepi zgornjo površino samih strešnikov, s čimer omogočimo boljši oprijem nanosa barve. Nanos veziva je potreben dvakrat, saj v večini primerov strešniki prvega zelo hitro vpijejo, vendar mora med prvim in drugim nanosom miniti vsaj ena ura. Po drugem nanosu je najbolje vse skupaj pustiti, da se suši preko noči, s čimer čim bolj preprečimo lupljenje barve in pojav zračnih mehurjev.

4. obnova strehe – četrti korak

S 100% akrilnim barvnim premazom, ki vsebuje Biocid za preprečevanje organske rasti različnih mikroorganizmov, se prebarva vse strešnike. Le – ta se uporabi za zaščito tudi pred vsemi vremenskimi razmerami, pri čemer je zelo pomembno, da je nanesen čim bolj enakomerno.

5. obnova strehe – peti korak

V zadnjem koraku je na vrsti barvanje strešnikov v želeni barvi, kateri pa prav tako dodamo Biocid za preprečevanje rasti različnih mikroorganizmov. Čisto na koncu pa se celotna streha prebarva še s premazom, ki strehi daje sijaj in lepši videz. Torej, zamenjava ali obnova strehe je vaše vprašanje? V kolikor niste strokovnjak s področja krovstva, vam toplo priporočamo, da se o zadevi posvetujete s tistim ali tistimi, ki imajo dovolj izkušenj s tega področja in ki vam bodo znali pravilno svetovati.