Obnova in izdelava fasade - cena

Obnova in izdelava fasade – cena

Fasada je pomemben dejavnik pri novogradnji ali obnovi vašega doma. Je zaključni element vsakega objekta, ki mora prenašati temperaturne in vremenske neprilike. Ob pravilni izbiri tipa fasade, vrste materialov, predvsem pa izbiri kvalitetnega izvajalca, fasade ni treba obnoviti vrsto let.

Vas zanima natančna cena fasade za vaš objekt? Pošljite nam povpraševanje in prejeli boste UGODNO, neobvezujočo ponudbo z natančno ceno in brez skritih stroškov, za obnovo ali izdelavo svoje fasade. Kliknite tukaj.

Cena fasade je v osnovi pri novogradnjah do 10 % ugodnejša od tiste, ki jo obnavljamo. Razlog je v tem, da je treba pri obnovah fasad opraviti nekatera dodatna dela, ki jih pri novogradnjah ni treba, in sicer premaz fasade z emulzijo oz. čiščenje fasade, dodatno sidranje, cena fasadnih polic pa je, zaradi njihove širine, na obnovitvenih objektih tudi malenkost višja.

Izbirate lahko med kontaktnimi, parapropustnimi in prezrečevalnimi tipi fasad. V Sloveniji je najpogostejši kontaktni tip, kjer so vsi sloji iz visokoizolativnih plošč med seboj povezani. Sloji, ki se jih lahko vežemo na različne tipe konstrukcij, so zgrajeni iz stiroporja ali iz mineralne volne. Cenovno je najugodnejša izbira fasade iz stiropornih plošč, saj so za tretjino cenejše od tistih iz mineralne volne. Če je za stiroporne plošče značilna ugodna cena, homogenost in toplotna prevodnost, je prednost plošč iz mineralne volne v zvočni izolaciji in njeni paroprepustnosti ter temperaturni stabilnosti.