Želite obnoviti staro fasado ali iščete izvajalca za fasado novogradnje? Si lahko privoščite, da ne bi dobili najboljše ponudbe?
 
Pri Libelagroup.si se trudimo, da vedno ponudimo najboljšo ponudbo za izdelavo ali obnovo fasade. V večini primerov vam lahko ponudimo najboljše razmerje med kvaliteto in ceno.
 
 

Zakaj izbrati nas?
  • BREZPLAČEN ogled in svetovanje glede ustrezne fasade
  • Sodelujemo z vsemi najkvalitetnejšimi proizvajalci fasad v Sloveniji (Baumit, Weber, Sto, Röfix, Caparol, Demit, Jub, Murexin, Zrno) 
  • Pomagamo vam do subvencioniranja fasade s strani Eko sklada
  • Nov ekološki pristop do izvedbe dela 
  • Visoki kriteriji in tehnične smernice izvedbe fasade 
  • Številne zadovoljne stranke – oglejte si tudi reference.
 
Glede na tip izvedbe imamo pri izdelavi fasade na voljo več različnih vrst. Tako ločimo med kontaktnimi, parapropustnimi in prezračevanimi fasadami. Med naštetimi je v Sloveniji in širši okolici najpogostejši kontaktni tip fasade.
 
Kateri tip je primeren za vas in zakaj?
Zahtevajte BREZPLAČEN ogled vašega objekta in informativni izračun - kliknite tukaj.
 

Kakšna je cena fasade?
Trudimo se, da je pri nas cena najnižja glede na ponujeno kvaliteto, materiale itd. Na kvaliteto fasade in posledično tudi ceno pa najbolj vplivajo naslednji dejavniki:
  • Cena obnove fasade se razlikuje od cene za novogradnjo
  • Kvaliteta uporabljenih materialov
  • Debelina in tip izolacije
  • Tip zaključnega sloja in njegova obstojnost
Dobra in kvalitetna fasada bo poskrbela, da bo vaše bivanje v hiši ali stanovanju bolj prijetno tako v zimskem času kot tudi poleti. Hkrati pa bodo tudi stroški ogrevanja in hlajenja bistveno nižji, tako da boste že kratkoročno veliko prihranili.
 
Dolgoletno zadovoljstvo!
Pri Libelagroup.si si prizadevamo za dolgoletne  referenčne objekte ter posledično za zadovoljne stranke. Izogibamo se načina dela »samo da se dela«, saj če se vgrajujejo napačni ali na žalost najcenejši materiali na napačnem mestu, se na veliko fasadah že na srednji rok pojavijo težave oz. napake, še posebej pri estetiki fasade.  
Torej je glede na hišo, njeno postavitev, okolico in regijo, v kateri se nahaja, vsaka fasada unikat.
Skupaj na ogledu najdemo najboljšo opcijo in razmerje med ceno in kvaliteto za vaš objekt. Tako so vsi tehnični kriteriji upoštevani, dolgoletno zadovoljstvo nad opravljeno investicijo pa ni več vprašljivo. 
 
Brez skritih stroškov!

Natančno ceno fasade precej natančno določimo že po samem ogledu, saj pri prvotnih meritvah upoštevamo povečanje objekta po izoliranju. Vse morebitne postavke za izvedbo celotne fasade v naprej natančno in jasno opredelimo, tako da na koncu  ni presenečenj. Brez dodatno naročenih del skrite postavke ne obstajajo. V primeru  dodatno naročenih del pa pred njihovo izvedbo prav tako jasno opredelimo njihovo ceno. 


Pogosta vprašanja in odgovori:

Nova fasada je kar precejšen strošek za vsako gospodinjstvo, zato smo zapisali in odgovorili tudi na nekaj najbolj tipičnih vprašanj, s katerimi boste odpravili večino dvomov in lažje ugotovili, kdaj in kako se odločiti na novo fasado.

Kakšna je cena fasade in kaj vpliva na ceno?
Cena fasade je najbolj odvisna od izbire izolacijskega materiala oz. izbire proizvajalca fasadnega sistema. Na ceno vpliva vsaka izbrana komponenta fasadnega sistema, kar pomeni, da najdražja fasada v vseh primerih ni tudi najboljša. Vedeti je namreč treba, da je vsaka fasada unikat in skupek zunanjih dejavnikov na mikrolokaciji objekta.  
 
Kdaj je čas za obnovo fasade?
Najbolj pogost tip fasade je tankoslojni tip, ki nima pretiranih omejitev glede najbolj primernega časa izvedbe. Načeloma lahko tak tip fasade obnovimo kadarkoli, razen pozimi, ko pade temperatura pod 0 °C. Vsi ostali dejavniki, kot so veter, sonce in vlaga, so moteči, a s primernim rokovanjem in dodatki ne ustavijo obnove. 
 
Kakšna je razlike, če je EPS (ekspandirani polistiren) s preklopom ali brez?
Razlike v smislu izolativnosti praktično ni. Prednost EPS s preklopom v primerjavi brez preklopa je v tem, da tudi manj vešči mojstri ne naredijo drastičnih napak, ki bi se lahko pokazale na daljši rok. Razlika pride predvsem pri mojstrih, ki ne uporabljajo žarilne nitke za razrez izolacije.  
 
Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri barve, da ne zbledi prehitro? Koliko se to pozna pri ceni?
Pri izbiri barve je izbira prosta. Bledenje barve povzroča napačna izbira zaključnega sloja, pri kateri ne upoštevamo zunanjih vplivov. Nova tehnologija pridobivanja nezemeljskih tonov barv je zelo napredovala, tako da obstajajo umetno starane fasade, ki potrjujejo dejstvo, da bledenje ni toliko odvisno od barve kot od tipa zaključnega sloja. Barva vpliva samo na absorpcijo sončne toplote, le–ta pa se prenaša po vsej globini fasadnega sistema in zato je skrb odveč, če je fasadni sistem kakovosten in pravilno vgrajen. Pri ceni pa je razlika različna od proizvajalca do proizvajalca, najbolj pa na ceno vpliva granulacija in tip zaključnega sloja.  
 
Stiropor ali tervol?
Pri izbiri primarne izolacije že vrsto let drži primat tervol oz. izolacije iz mineralne volne, saj se ponašajo z dimenzijsko stabilnostjo, negorljivostjo in para-propustnostjo. Cena takega super materiala pa že kar nekaj časa ne konkurira cenejši proizvodnji ceni EPS-a. V zadnjih letih se je veliko naredilo tudi na približanju EPS izolacij še posebej na stabilnosti in para-propustnosti. Imajo pa mineralne izolacije tudi pomanjkljivost, saj so izredno občutljive na vlago, tako da je rokovanje med samo vgradnjo kar problematično in potrebujejo takojšnjo sanacijo. Pomanjkljivost pa se kaže tudi pri morebitnih poškodbah fasade, ko je le–ta že izvedena. 
 
Ali drži, da lahko zaradi stiroporja v hiši nastane vlaga, ker stiropor preveč zapre stene in premalo diha oz. se premalo izmenjuje zrak?
To drži, ampak ni edini vzrok za nastanek tega problema. Prehod vlage pri parapropustnih sistemih je pomemben, ampak če bi lahko izmerili na dnevni osnovi, koliko vlage preide na zunanjo stran, bi videli, da so ključni vzroki drugje (najbolj se to vidi po menjavi oken, saj starejša okna slabo tesnijo in ta vlaga nemoteno prehaja). Mehansko zračenje starejših objektov, ki večinoma nimajo vgrajenih modernih rekuperatorjev za prezračevanje, je zelo priporočljivo vsaj nekaj minut na dan.  
 
Je možno, da nastane vlaga zaradi neustrezne izolacije oz. če ni fasade?
Zagotovo. Če fasade ni, je zunanja stena neposredno izpostavljena dežju in tako omogoči prehajanje vlage na notranjo stran. V primeru, da fasada je narejena, pa je treba pogledati, kako je narejena. Tukaj predvsem lahko pride do efekta "toplotnega dimnika", kar se zgodi takrat, ko je primarna izolacija nepravilno in nestrokovno vgrajena in omogoča vertikalni premik zraka med izolacijo in primarno steno. Ob hitrem dvigu zunanjih temperatur pa se pojavi tudi kondenzna vlaga na notranji strani, ki prav tako nemoteno prehaja skozi steno. 
 
Kakšen je postopek izdelave fasade? (faze)
1. čiščenje površine (razni postopki ... površina mora biti stabilna in neprašna)
2. točkovno in linijsko lepljenje izolacije
3. izvedba sidranja v primerih, da ne gre za novogradnjo
4. izvedba armirnega sloja fasade (lepilo + mrežica + lepilo)
5. izvedba zaključnega sloja fasade (emulzija + zaključni sloj)
 
Katero vrsto toplotne izolacije izbrati?
Priporočljivo je, da je izolacija dimenzijsko stabilna in parapropustna. V zlati sredini glede cene so na primer parapropustne izolacije iz EPS-a (Silber Reflex, Baumit napolitanka, Weber kremšnita ...).
 
Kakšna je najbolj primerna debelina fasade?
Najbolj primerna debelina fasade ni določena, se pa vedno priporoča spremljanje smernic tekočega leta za nepovratne subvencije Eko sklada. Vsaka izolacija se ponaša z svojo izolativnostjo, zato je treba za priporočljive smernice za vsak tip izolacije posebej določiti minimalno debelino le-te. 
 
Kakšne so razlike med proizvajalci?
Razlike so kar precejšnje, odvisno kako proizvajalec nastopa na trgu. Nekateri svoj kos pogače iščejo v nizkih sprejemljivih cenah, v tem primeru najbolj trpi dolgoročna kvaliteta ... drugi zopet ponujajo sistemske celovite rešitve za vsak problem in strogo kontrolo kakovosti njihovih proizvodov, malenkost držji ampak na celotno ceno investicije je razlika med cenejšimi ponudniki in dražjimi v zadnjih časih več kot sprejemljiva.  
 
Ali sem upravičen do subvencije eko sklada? Kdaj in do koliko?
Do subvencije je upravičen vsak, ki izolira hišo, v kateri biva (ne velja za vikende, garaže ...) in ima veljavno gradbeno dovoljenje pred 1. 1. 2003 ... kar v osnovi pomeni, da gre za subvencijo za izoliranje starejšega objekta. Novogradnje so tudi lahko deležne subvencij, ampak le v primeru, ko gre za izvedbo celotne pasivne hiše, ne samo fasade. 
Višina subvencije je določena po dveh ključnih merilih, v osnovi (brez dodatkov degradiranih območij) se dobi 12 eur/m2 izvedene fasade. Prvo merilo: za enodružinsko hišo velikosti do 200 m2 je maksimalna subvencija 2400 eur na investicij in za  večstanovanjske hiše velikosti do 300 m2 3600 eur na investicijo. Drugo merilo: do 25% investicije na postavkah izoliranja sten in cokla, zamenjave polic in postavitev odra. 
 
 

Ste upravičeni do sredstev Eko sklada za prenovo fasade?

Do sredstev Eko sklada za potrebe prenove fasade ste opravičeni v primeru, da izpolnjujete pogoje, ki so zavedeni v članku.

Preberi

Ne izpolnjujem pogojev za sredstva eko sklada. Kako čim ceneje do nove fasade?

Fasada je sestavljena iz 3 osnovnih slojev. Izolacija, armirni sloj ter zaključni sloj. V tej sestavi je prvi sloj termoizolacijsko najbolj ...

Preberi

Ali je za ureditev dovoza primernejše tlakovanje ali asfaltiranje?

Pogosto vprašanje, na katerega ne obstaja tipski odgovor. Gre za dva različna načina finalne obloge na dovozu oz. dvorišču. 

Preberi

Z uporabo strani libelagroup.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.