Polaganje tlakovcev na beton

Polaganje tlakovcev na beton

Polaganje tlakovcev je opravilo, ki se ga brez izkušenj, znanja in ustreznega orodja težko opravi dovolj kvalitetno. Ustrezno pripravljena podlaga, strokovno polaganje in kakovost tlakovcev bistveno vplivajo na življenjsko dobo tlakovane površine. Zato je priporočljivo, da delo prepustite strokovnjakom, in si s tem prihranite morebitne preglavice.

Postopek tlakovanja:
Tlakovanje delimo na dve fazi, in sicer na pripravo, ko se opravi izkop neustreznega materiala, nasutje in utrjevanje tamponskega sloja, ter na tlakovanje s fino pripravo, ko na položeno typro folijo nasujemo plast peska, ga prilagodimo na ustrezno višino ter pričnemo s polaganjem tlakovcev. Tlakovce je možno polagati tudi na beton.

Zahtevajte ugodno ponudbo in prepustite, da skrb za okolico vaše hiše postane naš izziv – kliknite tukaj.

Polaganje tlakovcev na beton:
Običajno se tlakovce polaga na pesek (fina priprava), možno pa je tudi polaganje na betonsko podlago. Za polaganje tlakovcev na betonsko podlago se običajno odločamo pri površinah z velikimi obremenitvami ali v primeru, ko izkoristimo že obstoječo betonsko površino kot predpripravo. Zaradi različnih načinov posedanja podlage, se odsvetuje kombiniranje polaganja na pesek in na beton, ko obdelujemo isto površino.
Cena polaganja je v obeh primerih odvisna predvsem od velikosti površine. Prednost polaganja tlakovcev na peščeno osnovo v primerjavi z betonsko je v preprosti odstranitvi in ponovnem polaganju v primeru izkopov za potrebe različnih priklopov na javno omrežje.