Pomemben delež celostnega izgleda objekta je urejena okolica in dvorišče. Betonski tlakovci so način, ki vam le to omogoča. Sodelujemo z najbolj priznanimi proizvajalci tlakovcev in ostalih betonskih izdelkov, ki nudijo različne barve, dimenzije ter teksture njihovih betonskih izdelkov. Tlakovanje delimo na dve fazi.


Zahtevajte informativni izračun – kliknite tukaj.


Priprava podlage za polaganje tlakovcev

Zelo pomembna faza v postopku polaganja tlakovcev, ki omogoča da tekom časa ne prihaja do neravnim na tlakovanem območju.  S pravilno pripravo podlage zagotovimo ustrezno nosilnost terena, ter preprečimo zadrževanje deževnice med tlakovci. Dela zajemajo določitev višin ter padcev tlakovanega območja, izkop neustreznega materiala, nasutje ter utrjevanje tamponskega sloja.

Tlakovanje s fino pripravo

Na predhodno pripravljeno plast položimo taypro folijo in nasujemo 3-4 cm peska, ki ga skomprimeramo ter porežemo na ustrezne padce in višine. Sedaj je površina pripravljena za polaganje tlakovcev. Tlakovce začnemo polagati iz spodnjega vogala dvorišča. Pomembno je, da izbiramo tlakovce z različnih palet hkrati, da bo celotna površina barvno usklajena in poenotena. Med tlakovci ohranimo režo za fugirno maso, ki preprečuje premikanje in medsebojno trenje tlakovcev, ter razrast plevela in trave. Ko so tlakovci položeni jih fugiramo z fugirno maso. Tlakovce nato utrdimo z vibracijsko ploščo (ima gumijasto podlago, da tlakovcev med postopkom ne poškodujemo). Proizvajalci in partnerji: Oblak, Zobec, Semmelrock, Jarc, Podlesnik.


Vprašanja in odgovori:

Kakšen tlakovec je primeren za mojo površino?
Tlakovce izbiramo glede na obremenitev površine. Če bodo po površini vozila lažja tovorna vozila se uporabi kamen z debelino 6 cm, za bolj obremenjene površine pa mora biti debelina vsaj 8 cm.

Kaj potrebujem za polaganje tlakovcev?
Poleg tlakovcev in betona, je potrebujemo še naslednje stvari: droben pesek ali mivka (za fugiranje), prod ali gramoz, robniki, vrvica za potrebe označevanja, gladilna letev, libela (vodna tehtnica), lopata, teptalnik in vibrirna plošča.

S čim lahko čistimo tlakovce?
Tlakovce čistimo z vodo, uporabimo lahko krtača ali metla. Za odstranjevanje umazanije se lahko uporabijo čistilna sredstva in visokotlačni čistilec.

Kako poteka polaganje tlakovcev?
Na površino, ki je rahlo nagnjena (zaradi odtekanja vode) položimo tlakovce v željenem vzorcu: klasični zidarski, krožni itd. Tlakovci morajo biti drug od drugega malo odmanknjeni (pustimo fugo), saj se tako ob obremenitvi bočna sila ne prenese na druge tlakovce.

 

Ste upravičeni do sredstev Eko sklada za prenovo fasade?

Do sredstev Eko sklada za potrebe prenove fasade ste opravičeni v primeru, da izpolnjujete pogoje, ki so zavedeni v članku.

Preberi

Ne izpolnjujem pogojev za sredstva eko sklada. Kako čim ceneje do nove fasade?

Fasada je sestavljena iz 3 osnovnih slojev. Izolacija, armirni sloj ter zaključni sloj. V tej sestavi je prvi sloj termoizolacijsko najbolj ...

Preberi

Ali je za ureditev dovoza primernejše tlakovanje ali asfaltiranje?

Pogosto vprašanje, na katerega ne obstaja tipski odgovor. Gre za dva različna načina finalne obloge na dovozu oz. dvorišču. 

Preberi

Z uporabo strani libelagroup.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.