Tako pri izdelavi strojnih ometov in izdelavi strojnih tlakov je pomembna pravilna izbira kvalitetnih materialov. Strojni ometi so eden izmed najbolj izpostavljenih delov vsakega objekta (bodisi stanovanja ali hiše). Kvalitetna izvedba olajša delo izvajalcu sklikopleskarskih del. Podobno je pri izdelavi strojnih ali ročnih tlakov, kjer postavimo osnovo za polaganje finalne talne obloge. 

Strojni ometi 

za razliko od klasičnih ročnih ometov, ki poteka v treh fazah (špric, grobi nanos, fini nanos), poteka izdelava strojnih ometov v enem samem nanosu. Material se strojno zmeša ter nanese na zid, kar omogoča hitrejše delo in kvaliteten izdelek ki ne zaostaja za ročnimi ometi. Zaradi hitrejšega poteka del pa so strojni ometi tudi cenejši od ročnih. Poleg kvalitetnih materialov je zelo pomembna tudi pravilna izbira tipa stojnega ometa. Apneno mavčni ometi se uporabljajo za notranje prostore, ki niso izpostavljeni vlagi.Aapneno cementne omete uporablja za stene, ki so izpostavljene vlagi (npr. kopalnice, stare hiše…). 

Strojni oz. ročni tlaki

Večinoma ročne tlake izdelujemo samo v primerih, ko gre za manjše kvadrature (cca do 40m²). Glede na individualne zahteve posameznega objekta poznamo več različnih vrst tlakov. Na pravilno izbiro vplivajo številni dejavniki npr. nosilnost talne konstrukcije na kateri je predviden estrih, debelina in zahteve zvočne in toplotne izolacije, način polaganja talnega gretja itd. Z našimi dolgoletnimi izkušnjami vam pomagamo pri ustrezni odločitvi ter izdelamo kvaliteten estrih, ki olajša delo ostalim obrtnikom pri izvedbi finalne talne obloge. 

Ste upravičeni do sredstev Eko sklada za prenovo fasade?

Do sredstev Eko sklada za potrebe prenove fasade ste opravičeni v primeru, da izpolnjujete pogoje, ki so zavedeni v članku.

Preberi

Ne izpolnjujem pogojev za sredstva eko sklada. Kako čim ceneje do nove fasade?

Fasada je sestavljena iz 3 osnovnih slojev. Izolacija, armirni sloj ter zaključni sloj. V tej sestavi je prvi sloj termoizolacijsko najbolj ...

Preberi

Ali je za ureditev dovoza primernejše tlakovanje ali asfaltiranje?

Pogosto vprašanje, na katerega ne obstaja tipski odgovor. Gre za dva različna načina finalne obloge na dovozu oz. dvorišču. 

Preberi

Z uporabo strani libelagroup.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.