Poleg fasade je pri stavbnem kleparstvu in krovstvu tudi kvalitetna in pravilno narejena streha pomembna za varno in ugodno bivanje v vašem domu. Trenutno je v Sloveniji kar 70 % stavb, ki nimajo ustrezno izoliranega ostrešja.

Ob ogledu vam bomo predstavili predloge za stavbno kleparstvo ter krovstvo in kvalitetno izolacijo ter dejavnike, ki vplivajo na izbiro strešne kritine ter način izolacije.

Zahtevajte predstavitev na vašem domu – kliknite tukaj in za krovstvo izberite Libelagroup d.o.o.

Zakaj za krovstvo izbrati nas?
  • Nudimo BREZPLAČEN ogled in svetovanje pri izbiri – kliknite tukaj in  zahtevajte obisk.
  • Sodelujemo s številnimi priznanimi proizvajalci strešnih kritin, zato vam lahko zagotovimo ugodne plačilne pogoje za krovstvo.
  • Smo odzivni, vestni in odgovorni – delo opravimo kvalitetno, se držimo dogovorjenih rokov in počistimo za sabo.

Če se stavbnega kleparstva in krovstva lotite sami, boste za gradbeni material plačali višji davek, kot v primeru, da strešno kritino za vas kupimo mi. Ker smo redni kupci strešnih kritin najbolj priznanih proizvajalcev, lahko dobimo tudi bolj ugodne cene in visoke popuste pri nabavi. Zato ne nakupujte strešne kritine vnaprej ampak nas raje pokličite, da skupaj izberemo najbolj primerne rešitve za vaš dom.

Vas še vedno nismo prepričali?
Na vašo željo lahko še pred izvedbo opravimo informativni ogled naših preteklih projektov, kjer vam bodo naše stranke iz prve roke zaupale njihove izkušnje glede sodelovanja z nami, tako pri krovstvu kot drugih storitvah. 

Katero strešno kritino izbrati?
Poznamo različne strešne kritine, izbira primerne pa je odvisna predvsem od zunanjih vremenskih dejavnikov (veter, sneg), cenovnega okvirja oz. vložka, ki ste ga pripravljenih investirati v obnovo strehe ter nagiba strehe. Pogosto uporabljene strešne kritine:
  • Opečna kritina (iz gline žgani strešniki)
  • Betonska ali kamnita strešna kritina
  • Lahke (pločevinaste) strešne kritine, ki so v zadnjem času vse bolj priljubljene

Predvsem zaradi cenovne dostopnosti in nižjih stroškov pri izdelavi ostrešja so lahke strešne kritine vse bolj priljubljene.

Nagib strehe je najpomembnejši dejavnik pri izbiri strehe, saj vse strešne kritine niso primerne za vse objekte oz. vse nagibe. Tako je za ravne strehe bolj primerna izbira folij, lepenk, medtem ko je pri strehah z zelo velikim naklonom še vedno najbolj primerna opečna, kamnita ali pločevinasta kritina.

Kakšna je življenjska doba strehe?
Prav gotovo nimate želje, da bi strešno kritino menjali preveč pogosto. Kvalitetna in primerna strešna kritina mora na vašem objektu zdržati več desetletij, ne da bi pri tem spremenila svoje tehnične lastnosti. Prav tako mora biti več desetletij zanesljiva tudi izolacija, da lahko v vašem objektu stanujete udobno ter varčno.

Kakšna je cena nove strehe?
Na ceno nove strehe poleg same strešne kritine vpliva tudi izdelava ostrešja, odstranjevanje in odvoz stare kritine, velikost strehe in številni drugi dejavniki. Pri Libelagroup vedno stremimo k temu, da skupaj z vami izberemo optimalno rešitev, ki bo kvalitetna, varčna in obstojna, a hkrati tudi čim bolj ugodna za vas.

Želite BREZPLAČEN izračun stroška krovsko-kleparskih del? Pišite nam – kliknite tukaj!

Kako odstraniti azbestno kritino?
Žal je v Sloveniji še vedno veliko objektov, ki jih prekriva strupena azbestna kritina. Manjše azbestne strehe (do 300 kvadratnih metrov) lahko odstrani krovec, večje pa za odstranjevanje azbesta registrirana podjetja. Ne glede na to, kdo odstranjuje azbestno kritino, je pomembno, da se predhodno o tem izobrazi ter jo odstrani tako, da je škoda za zdravje in okolje čim manjša (ne lomimo azbestnih kritin, prestrežemo odlomljene delce, uporabljamo zaščitno obleko, jo pred odstranitvijo zmočimo itd.).

Nova streha ali obnova stare strehe?
Če se boste odločili za novo ali obnovo stare strehe, je odvisno predvsem od trenutnega stanja in poškodb na stari strehi ter del, ki so potrebna pri obnovi ali zamenjavi. Bolj podrobno o tem si lahko preberete na http://www.libelagroup.si/blog/72-obnova-strehe

 Še vedno niste prepričani, koga izbrati za krovstvo? Oglejte si nekaj naših referenc:
krovstvo

krovstvo 2

krovstvo 3


 

Ste upravičeni do sredstev Eko sklada za prenovo fasade?

Do sredstev Eko sklada za potrebe prenove fasade ste opravičeni v primeru, da izpolnjujete pogoje, ki so zavedeni v članku.

Preberi

Ne izpolnjujem pogojev za sredstva eko sklada. Kako čim ceneje do nove fasade?

Fasada je sestavljena iz 3 osnovnih slojev. Izolacija, armirni sloj ter zaključni sloj. V tej sestavi je prvi sloj termoizolacijsko najbolj ...

Preberi

Ali je za ureditev dovoza primernejše tlakovanje ali asfaltiranje?

Pogosto vprašanje, na katerega ne obstaja tipski odgovor. Gre za dva različna načina finalne obloge na dovozu oz. dvorišču. 

Preberi

Z uporabo strani libelagroup.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.