Vsekakor delikaten gradbeni poseg, kjer je zelo pomembna dobra komunikacija med investitorjem (oz. projektantom, nadzornikom) in izvajalcem. V našem podjetju poizkušamo optimizirati potek del z usklajevanjem različnih obrtnikov, brez kompromisov da bi ob tem trpela kvaliteta del. Predvsem pri starejših objektih je potrebno posebno pozornost adaptacije posvetiti pravilni sestavi na novo narejenega poda. Večinoma je namreč potrebno pogabljanje obstoječega tlaka z odvozom in nato ureditev novega poda,  ki je večinoma v osnovni sestavi: 

  • Priprava tamponskega nasutja
  • Betoniranje podložne plošče med temelji
  • Izdelava hidroizolacije (zelo delikatna faza, kjer je potrebna posebna pozornost stikov stare izolacije in na novo položene hidroizolacije)
  • Polaganje termoizolacije (pozornost na pravilno izbiro materiala)
  • Izdelava mikroarmiranega estriha
  • Polaganje finalne talne obloge

* tekom del je potrebno usklajevanje del z specializiranimi izvajalci električnih in vodovodnih inštalacij

Drugi zelo pomembni element adaptacij je ohranitev ustrezne statike objekta. V tej točki adaptacije se srečajo ustrezni statični izračun ter projektantski načrt nosilnih konstrukcij ter pravilna in kvalitetna izvedba izvajalca z upoštevanjem vseh projektantskih zahtev. Z večletnimi izkušnjami in številnimi kvalitetnimi partnerji, poskrbimo da se adaptacija izvede »na ključ«, s čim manjšim in predvsem čim krajšim posegom v naročnikovo vsakdanje življenje. 

Ste upravičeni do sredstev Eko sklada za prenovo fasade?

Do sredstev Eko sklada za potrebe prenove fasade ste opravičeni v primeru, da izpolnjujete pogoje, ki so zavedeni v članku.

Preberi

Ne izpolnjujem pogojev za sredstva eko sklada. Kako čim ceneje do nove fasade?

Fasada je sestavljena iz 3 osnovnih slojev. Izolacija, armirni sloj ter zaključni sloj. V tej sestavi je prvi sloj termoizolacijsko najbolj ...

Preberi

Ali je za ureditev dovoza primernejše tlakovanje ali asfaltiranje?

Pogosto vprašanje, na katerega ne obstaja tipski odgovor. Gre za dva različna načina finalne obloge na dovozu oz. dvorišču. 

Preberi

Z uporabo strani libelagroup.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.